سهم شاغلین با بیش از 50 ساعت کار در هفته


در سال 1403، 38.5 درصد از شاغلین کشور بیش از 50 ساعت در هفته کار کرده‌اند — عددی که نشانگر فشار بالای کاری بر روی دستان مردم است. این شاخص، یعنی “سهم شاغلین با ساعات کار بیش از 50 ساعت هفتگی” ، یکی از شاخص‌های کلیدی در ارزیابی کار شایسته و شرایط بهره‌وری در بازار کار محسوب می‌شود.
آیا کار طولانی‌مدت به معنای بهره‌وری بیشتر است؟
نه لزوما! در حالی که کار زیاد، گاهی نشانه فعالیت اقتصادی بالا است، اما کار بیش از حد، بدون تعادل مناسب با خانواده و زندگی شخصی، می‌تواند منجر به خستگی شدید، کاهش بهره‌وری و مشکلات روانی-بدنی شود. این موضوع به‌ویژه وقتی جدی‌تر می‌شود که حقوق کاری رعایت نشود یا دستمزد مناسبی برای اضافه‌کاری پرداخت نگردد.
این شاخص در مردان به‌ مراتب بالاتر از زنان است. این تفاوت می‌تواند ریشه در نقش‌های اجتماعی، نوع شغل و حتی دسترسی متفاوت به فرصت‌های شغلی داشته باشد.
✨ این فایل حاوی شاغلین باساعات کارمعمول بیش از 50 ساعت کشور و استان‌ها به تفکیک جنس، نقاط شهری و روستایی در بازه زمانی 1384 الی 1403 بر اساس داده‌های رسمی مرکز آمار ایران تهیه شده است.

🔒 فقط برای مشترکین حرفه‌ای!
این فایل فقط برای کاربران حرفه‌ای قابل دانلود است! ✨ با خرید اشتراک ویژه، علاوه بر این داده‌ها به بیش از 4500 جدول دیگر نیز دسترسی خواهید داشت 💎

دوره زمانی1384-1403
محدوده جغرافیاییکشور، استان
تفکیکهاجنس، شهری و روستایی
تاریخ انتشار1403/06/10
تاریخ بروز رسانی1404/03/18
منبع مرکز آمار ایران
سایت منبعamar.org.ir
طبقه بندیموضوعات / بازار کار / آمارگیری از نیروی کار شامل نرخ بیکاری
نوعآمار رسمی
پیمایش به بالا